Огляд і враження від магазину Монобанку

Уже з 21 жовтня клієнти Монобанку можуть придбати класні товари від магазинів-партнерів прямо в застосунку банку.

В Монобанк зазначили, що було запущено market by mono, який поступово з’явиться в усіх користувачів протягом найближчих днів.

Важливо, щоб новий розділ запрацював, необхідно оновити застосунок до останньої версії та перейти на новий дизайн monobank. Відкрити розділ «Ще» у нижньому меню на головному екрані та увімкнути його.

Наразі в застосунку можна придбати три види товарів, а саме: гаджети, смарт-електроніка та комп’ютерна техніка від магазинів партнерів електроніки: Moyo, КТС, Click. В пресслужбі банку зазначили, що каталог буде налічувати понад 20 тисяч товарів. З часом категорії товарів та їх найменувань будуть збільшуватися.

Інтеграція в застосунок

market by mono – повністю інтегрований у програму – тобто товари не відображаються через браузер у програмі. В результаті магазин працює неймовірно швидко, навіть швидше, ніж звичайний веб-сайт, де потрібно чекати завантаження кожної сторінки.

Весь процес вибору та покупки відбувається в додатку. Він також відображає фотографії та повні характеристики електронного продукту. Втім, недоступні відгуки.

До слова, магазин посилається на конкретний товар, а не на продавця. Таким чином, на сторінці товару ви можете миттєво побачити ціни кожного продавця та вибрати найкращу ціну для вас. В прикладі вище, КТС пропонує смартфон за 47 119 гривень, але нижче відображається пропозиція від Click з ціною вже 49 599 гривень.

Пошук і вибір товару

По суті, магазин – це домашня сторінка з товарами з найпопулярніших категорій і вікном пошуку. Ключовий момент, що нині недоступний взагалі пошук за критеріями. Знайти бажаний товар можна або на головній сторінці в підбірці простим переглядом, або ж за пошуком потрібної категорії (ноутбук, смартфон тощо), конкретного товару (Apple iPhone 15) чи навіть чіткої характеристики (256gb) вказати поки не можна.

Фільтри пошуку товарів також недоступні – навіть не можна сортувати за ціною.

Замовлення товару

Доставка товару безкоштовна і при першому замовленні можна зберегти адресу відділення чи поштомату з “Нової пошти”.

Усі замовлення та їх деталі відображаються в окремому меню, доступному за допомогою іконки у верхньому правому куті. Крім загальної інформації надається статус товару (готовий до відправлення), номер ТТН та адреса доставки.

При цьому неможливо придбати кілька товарів в одному замовленні – лише окрема оплата і доставка.

Загальні враження

Звичайно, поки це перший маркетплейс в банку і йому потрібно багато доопрацювань. Наприклад, зараз недоступні фільтри пошуку і якщо покупець не зможе знайти потрібний товар, то йому потрібно буде переходити на сайт тих же таки Moyo, КТС, Click чи на сайтах агрегаторах накшталт Hotline.

Великим плюсом є те, що є функція купівля в розстрочку, яка інтегрована в меню. Таким чином, купівля дорогого товару не вдарить по карману, адже платежі можна розбити на декілька місяців.

Безкоштовна доставка, також є великим плюсом. Наприклад, купівля недорогих товарів, такі як чохли, зарядки, шнури та інші товари, які коштують 200 – 300 гривень, за них не прийдеться платити за доставку, а це економія мінімум 60 гривень. Так що при дрібних замовленнях безкоштовна доставка має значення. Однак для дорогих товарів доставка безкоштовна в більшості магазинів.

Втім, це тільки початок і надалі доступні категорії, кількість товарів і найменування будуть збільшуватися, як і зручність сервісу. “Це перший крок і не варто суворо оцінювати” – зазначив співзасновник Monobank Олег Гороховський і натякнув, що подальший розвиток попереду.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.