До 8 років за відео з ТЦК: подробиці

В Сухопутних військах України попередили медіа та блогерів про кримінальну відповідальність за викладання відео в мережу, де чоловіків затримують за порушення права військового обліку.

Адвокат Юрій Демченко розкритикував такі дії державного органу.

Якщо коротко, то в ЗСУ сказали – що всі блогери, медіа, звичайні користувачі, які викладають відео де ТЦК проводить затримання чоловіків, будуть притягатись до кримінальної відповідальності за ст. 114-1 КК України (позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років), – роз’яснив адвокат

Також адвокат додав, що сюди і входять оціночні судження роботи працівників ТЦК. Наприклад, якщо ви у своїх соціальних мережах виклали чуже відео, де працівники ТЦК затримують людину, це також може розцінюватися, як спроба підірвати довіру суспільства до державних інституцій та Сил оборони України в цілому.

Такі заяви влади просто прямо кажуть – поки війна у вас немає прав. Дана заява дає можливість чоловікам за кордоном тепер стверджувати про політичне переслідування зі сторони України, через погрозу вʼязницею і кримінальною справою за висвітлення протиправних дій державного органу – зазначив адвокат.

Нагадуємо, раніше Екс-головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявляв, що українці повинні відмовитися від цілої низки свобод заради виживання. Загалом думка Залужного полягала в тому, що владі потрібно приймати непопулярні рішень, заради виживання нації.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.