Не хочуть воювати й віддавати території: військовий розкритикував українців

Військовий розкритикував українців, які знаходяться в тилу, не хочуть воювати і при хочуть кордони 1991 року.

Про це в інтерв’ю “УНІАН“ розповів сержант військової частини окремого штурмового батальйону “Арей” УДА, старший інструктор Михайло Ковпак.

За його словами базова військова підготовка новобранців залишає бажати кращого, адже місяць часу недостатньо новобранцям, щоб зробити якісну підготовку.

Я скажу так, неможливо за місяць підготувати новобранця, цей час дається, щоб навчитися тільки азам військової справи, не більше. Це те саме, що за місяць підготувати професійного зварювальника або водія, що звучить уже не можливо – зазначив військовий

Також він зазначив, що потрібно збільшити терміни навчання хоча б до 2 -3 місяців.

Наша армія розвивається, наш батальйон вчать не за підручниками 1939 року, а з огляду на те, що зараз відбувається в країні. Я це можу сказати, адже в армії я уже 10 років і застав різні часи. Я особисто бував на штурмах, водив групи, командував, я все це прекрасно розумію. Тому ми намагаємося підготувати бійця так, щоб він воював не за “совковими” книжками, — зазначив Ковпак.

За словами військових, рівень підготовки також залежить від командування та керівника навчального центру. Так, багато людей скаржилися, що їх не готували до війни, а змушували збирати сміття.

«Як усунути? Може, їх (керівників, ред.) час від часу випускати на передову, щоб вони розуміли, що просто мобілізованих не можна використовувати як робочу силу», – сказав військовий.

Він також розповів, як підготовка проходить у батальйоні “Арей”.

Зранку до обіду заняття, обід, потім маленька перерва, а потім навчання до вечора. Увечері люди можуть поприбирати, замести, помити в приміщенні, де живуть. Але вони це роблять для себе, ніхто їх не змушує як у казармах. У нас таке не вітається. Як каже наш комбат: “У нас одна велика сім’я”. Тому кожен військовослужбовець — це людина, а не робоча сила, — розповів Ковпак.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.