Термінове попередження: спати з телефоном небезпечно для здоров’я

Зараз вчені попереджають, що використання телефону в ліжку може завдати шкоди більше, ніж режим сну. Згідно з дослідженням, спонсорованим MattressNextDay, ваш телефон міг бути притулком для шкідливих бактерій, які зазвичай містяться в екскрементах тарганів. Ці мікроби можуть викликати висипання, пневмонію та навіть сепсис.

Оскільки середня людина торкається свого телефону приблизно 2617 разів на день, не дивно, що наші пристрої можуть швидко стати надзвичайно негігієнічними. Попередні дослідження показали, що кнопки на вашому смартфоні можуть утримувати в 10 разів більше бактерій, ніж сидіння унітазу. Щоб дізнатися, які саме бактерії можуть приховувати наші пристрої, дослідники взяли мазки з десяти смартфонів і десяти розумних годинників.

Бактерії з тампонів потім дозволили рости в лабораторії, щоб дослідники могли побачити, які мікроби присутні. Це показало, що смартфон був найбруднішою технікою, з навіть більшою кількістю бактерій, ніж раніше було знайдено в гарячих точках мікробів, таких як пульт від телевізора. Найпоширенішою бактерією, що живе на телефонах, годинниках і Fitbits, була Pseudomonas aeruginosa – бактерія, яка зазвичай зустрічається в фекаліях тарганів.

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.