Масові рейди ТЦК: Нацрада звернулася з вимогою до медіа

Як зазначили в Нацраді, росіяни активно намагаються створити в українському суспільстві негативне ставлення до процесу мобілізації та «демонізації» ТЦК.

Національна рада телебачення і радіомовлення України закликає ЗМІ коректно висвітлювати процес мобілізації та діяльність ТЦК. Відповідна заява з’явилася на тлі масових перевірок документів представниками ТЦК у різних містах України.

Тема мобілізації дуже болюча для українців, тому навіть спірні моменти з ТЦК де затримують людину потрібно висвітлювати максимально обережно, підбирати правильні цитати, а не писати в заголовках -“примусова мобілізація” та “бусифікація”. Медіа повинно донести, що мобілізація це єдиний спосіб врятувати країну від кремлівських загарбників, а «співробітники ТЦК діють у межах своїх повноважень. Це є важливим аспектом захисту національної безпеки, – йдеться в повідомленні.

Також Нацрада з питань телебачення і радіомовлення закликає ЗМІ уважно вивчати достовірність та походження будь-якої інформації, особливо щодо мобілізаційного процесу.

Росіяни активно намагаються створити в українському суспільстві негативне ставлення до процесу мобілізації та «демонізації» ТЦК. Зокрема, російська влада інвестувала в пропаганду 1,6 мільярда доларів із держбюджету. При цьому переважно інформаційні зусилля країни-агресора спрямовані саме на українську аудиторію, – зазначає пресслужба Нацради

Також читайте:

США тиснуть на Зеленського, намагаючись проштовхнути це питання мобілізації 18 річних хлопців.

По повістках через пошту до ТЦК майже ніхто не приходить.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.