Дуже скоро на всіх дорогах України зміниться обмеження швидкості руху: яку швидкість дозволять тепер

На деяких ділянках дороги буде змінено дорожні знаки.

З 1 листопада 2024 року в усіх містах України змінюються швидкісні обмеження на дорогах. Про це повідомив під час телемарафону перший заступник начальника патрульної поліції Олексій Білошицький.

Він підкреслив, що правила дорожнього руху в Україні не змінилися, просто норми переходять на “зимовий період”, коли на дорогах стає більш небезпечно їздити за погодних умов.

Таким чином, зміни будуть на тих ділянках доріг де було дозволено їхати зі швидкістю до 80 км/год, дорожні знаки замінять на максимальну швидкість до 50 км/год.

У деяких містах нашої країни, особливо в Києві та Дніпрі, на хороших ділянках дороги дозволено рухатися 80 км/год, але це тільки на літній період. Зараз цей період закінчується і вже з 1 листопада вказані знаки будуть змінені на стандартні, тобто обмеження швидкості – 50 км/год. Наголошую, правила дорожнього руху не змінилися, а настає зимовий період, який передбачає інші обмеження швидкості руху, – пояснив Білошицький.

Які ще зміни настали для автомобілістів

З 1 жовтня 2024 року в Кабінеті міністрів прийняли постанову, згідно з якою для укладення договору купівлі-продажу автомобіля тепер необхідно подавати документи, що підтверджують вартість автомобіля.  Це усуне можливість оцінити автомобіль зі слова продавця та ліквідує схему мінімізації сплати податків під час процесу купівлі-продажу.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.