Зниження призовного віку з 25 до 18 може трапитись зовсім скоро: що відомо

15 жовтня 2024 року радник голови Офісу Президента України Сергій Лещенко підтвердив, що на президента Володимира Зеленського чинять тиск американські політики з вимогою знизити призовний вік в Україні. Лещенко зазначив, що представники обох політичних партій у США наполягають на проведенні мобілізації чоловіків віком від 18 до 25 років, посилаючись на досвід війни у В’єтнамі, де призовний вік становив 19 років.

 

“Це правда: американські політики з обох партій тиснуть на президента з питанням, чому в Україні не мобілізують осіб у віці від 18 до 25 років”, – заявив Лещенко. Він також підкреслив, що президент Зеленський не погоджується з цією вимогою і продовжує наполягати на отриманні зброї без зміни призовного віку. “Зеленський не поступився і продовжує переконувати американських політиків надавати зброю без зміни умов мобілізації”, – додав радник.

Раніше народна депутатка Марія Іонова, представниця партії “Європейська Солідарність”, висловила необхідність перегляду підходу до мобілізації. Вона пропонує впровадити заходи для мотивації, зокрема поліпшення фінансового забезпечення, надання кредитів та дозволи на ввезення автомобілів. Іонова також акцентувала увагу на боротьбі з корупцією в МСЕК та ТЦК, і виступила за стимулювання добровільної мобілізації через позитивні заходи, а не примусом.

Також читайте:

У ТЦК розповіли, чи потрапляють автоматично до бази розшуку ті, хто не оновив дані.

Уряд змінив правила вручення повісток через пошту.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.