Мобілізація через “Дію” вже стартує: насамперед для чоловіків 18-55 років

В Україні розпочнуть новий проєкт із онлайн-рекрутингу до Збройних сил через додаток “Дія”. Ініціативу Міністерства цифрової трансформації вже підтримав Кабінет Міністрів, про що повідомив представник уряду в парламенті Тарас Мельничук у своєму Telegram-каналі.

Основна мета проєкту – спростити процедуру набору на військову службу, надавши можливість подавати заявки через “Дію”. Це має зробити процес зручнішим та доступнішим для громадян.

Участь у проекті можуть брати українці віком від 18 до 55 років, які не проходять службу в армії чи інших силових структурах та не були мобілізовані. Для цього потрібно мати податковий номер.

Система працює так: людина обирає, де саме та на якій посаді хоче служити, після чого подає заявку на контрактну службу через додаток. Усі дії можна виконати через смартфон або комп’ютер.

Реалізація проекту триватиме два роки, протягом яких його функціонування буде вдосконалюватися. Якщо цей підхід до рекрутингу виявиться ефективним, він може стати основним способом набору військових у майбутньому.

Також читайте:

У ТЦК розповіли, чи потрапляють автоматично до бази розшуку ті, хто не оновив дані.

Уряд змінив правила вручення повісток через пошту.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.