iPhone з кожним роком стає менш вигідною інвестицією

Смартфони Apple довгий час були найвигіднішими мобільними пристроями щодо вкладення грошей для подальшого перепродажу. Американська компанія SellCell опублікувала звіт, згідно з яким iPhone почали знецінюватися набагато швидше, ніж це відбувалося раніше. У той же час, пристрої Samsung демонструють зворотну ситуацію.

За оцінками SellCell, новий iPhone 16 за перші два тижні з моменту випуску дешевшає на 8% швидше, ніж свого часу iPhone 15. Ця тенденція спостерігається з кожною новою моделлю, і мова не лише про базові версії. За перші два тижні зі старту продажів серія iPhone 16 втратила 41,2% вартості, тоді як торішні моделі за цей період показали падіння на 33,2%.

Аналітики SellCell відзначають, що, починаючи з iPhone 12, почалося щорічне зниження вартості на 5% після старту продажів у порівнянні з попереднім поколінням смартфонів Apple. І хоча «яблучні» апарати, як і раніше, утримують ціну краще за більшість аналогів, кожне нове покоління знецінюється швидше за попереднє. На думку аналітиків, зниження цінності iPhone може помітно вплинути на рішення споживачів при виборі нового смартфона.

У звіті також йдеться, що Samsung Galaxy S23 втратив 61,1% своєї ціни за 12 місяців, що стало помітним покращенням порівняно зі втратою 66,7% у попередньої моделі за той же час. Актуальний Galaxy S24 демонструє повільніше зниження вартості. Якщо нинішня тенденція збережеться, то найближчими роками пристрої Samsung і Apple можуть опинитися на одному рівні в плані вигоди при покупці.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.