Набули чинності правила застосування співробітниками ТЦК гаджетів для фіксації дій

Уже набув чинності наказ Міноборони №532 щодо використання представниками ТЦК та СП приладі фото-відеофіксації під час оповіщення населення.

Тепер представники ТЦК повинні використовувати гаджети фото-відеофіксації під час роздачі повісток та затримання осіб, які порушили правила військового обліку. Забороняється розголошувати особисту інформацію осіб, які були затримані під час фото- та відеофіксації. Але винятками є випадки, передбачені українським законодавством.

Начальник ТЦК повинен призначити особу, відповідальну за зберігання, видачу та приймання відеореєстраторів і карт пам’яті (ведення спеціального журналу).Відповідальна особа повинна забезпечити неможливість зміни інформації отриманої з відеореєстраторів, а також вести облік.

Працівники ТЦК зобов’язані носити відеореєстратори на одязі, але також можуть тримати їх у руках під час перевірки документів. При перевірці військово-облікових документів у громадян, їх необхідно попередити про те, що ведеться фото- та відеозйомка.

Інформація з відеореєстратора повинна зберігатися 30 днів. Але начальник ТЦК може ухвалити рішення щодо продовження терміну зберігання інформації за певних обставин. Наприклад, якщо дані є доказами в адміністративній або кримінальній справі.

Нагадуємо, в сьогоднішньому законодавстві представники ТЦК та поліції мають право перевіряти облікові документи військовозобов’язаних чоловіків віком 18 – 60 років. У раз порушення правил військового обліку, поліцейські мають право затримати особу і доставити її в ТЦК та СП.

Також читайте:

Мобілізаційні рейди ТЦК відтепер будуть повсюдно: хто віддав такий наказ?

Українці можуть оплачувати рахунки за електроенергію кешбеком.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.