Мобілізаційні рейди ТЦК відтепер будуть повсюдно: хто віддав такий наказ

У п’ятницю концерт, присвячений 30-річчю гурту «Океан Ельзи» в Києві, завершився сутичками, під час яких чоловіків затримували та саджали в поліцейські машини. Представники Київського обласного ТЦК прокоментували ситуацію, зазначивши, що перевірки документів проводяться постійно з часу вступу в силу закону про мобілізацію. Водночас вони запевнили, що конфліктів за участі військовослужбовців ТЦК не зафіксовано.

Подібні мобілізаційні рейди пройшли в різних містах України, зокрема біля торгових центрів, у спортзалах, барах та інших громадських місцях. У Львові інспектори навіть з’явилися на весіллі, де їх прибуття переросло в сутички.

Народний депутат від партії «Європейська солідарність» Микола Княжицький висловив стурбованість, назвавши такі дії ТЦК «загрозою українській культурі». Однак його колега з фракції «Слуга народу», голова парламентського комітету з гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, не погоджується. Він вважає, що перевірки на масових заходах, у барах чи клубах не становлять загрози для культури чи економіки. Більше того, він підтримує такі заходи та наголошує, що вони мають бути систематичними і постійними: «Це необхідно, і всі повинні бути готові до таких перевірок», – заявив Потураєв.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.