Мобілізаційні рейди ТЦК відтепер будуть повсюдно: хто віддав такий наказ?

Масові рейди ТЦК у нічних клубах, концертах та навіть весіллях за останній тиждень стали найобговорюванішою темою для українців.

У Київському обласному ТЦК вже прокоментували роботу своїх працівників.

Так в п’ятницю на концерті «Океан Ельзи» у Києві сталася штовханина між працівниками ТЦК, поліції та військовозобов’язаними чоловіками. У Київському обласному ТЦК зазначили, що такі перевірки документів діють постійно з моменту вступу в дію закону про мобілізацію.

У нас іде повномасштабна війна, а робота працівників ТЦК ставити військовозобов’язаних чоловіків на облік. Тому всі дії працівників ТЦК були в межах чинного законодавства. Як ми бачили на відео, конфліктних ситуацій за участі працівників ТЦК зафіксовано не було. Задержували громадян, які порушили правила військового обліку працівники поліції – зазначили в обласному ТЦК.

Також масштабні рейди були в інших регіонах України. При цьому нардеп від «Європейської солідарності» Микола Княжицький вважає перевірку ТЦК «загрозою українській культурі».

Водночас нардеп від «Слуги народу», голова комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв заявив, що не вважає такі перевірки «загрозою для української культури» чи економіки, як і перевірки документів у барах чи клубах. «Більше того – я вітаю такі перевірки та вважаю, що вони повинні бути комплексними і постійними. На Україну напав загарбник, який хоче знищити нас як націю, тому захист батьківщини це обов’язок віх чоловіків», –заявив Потураєв.

Нагадуємо, що у Генштабі заявили, що до кінця цього року до лав Збройних сил України потрібно мобілізувати 200 тисяч осіб. Але за останніми тенденціями, мобілізація знатно просіла, адже вдається мобілізувати 20 -30 тисяч осіб в місяць, а потрібно 50 -70 тисяч. Тому рейди ТЦК та розсилка повісток поштою стануть більш інтенсивними.

Також слід зауважити, що на сьогодні майже 6 мільйонів осіб не оновили дані в ТЦК та СП, тим самим порушили правила військового обліку.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.