Фінансові операції українців тепер контролюватимуть не лише банки: подробиці

Моніторинг переказів, які здійснюють українців через розрахункові рахунки тепер також контролюватимуться не банківськими установами.

Як зазначили в Національному банку України (НБУ), тепер небанківські установи та різні маркетплейси такі як – “Rozetka Pay”, поштові термінали “NovaPay” та платіжні термінали самообслуговування контролюватимуть угоди своїх клієнтів.

У Нацбанку стверджують, що більшість таких компаній порушують правила фінансового моніторингу, оскільки не контролюють партнерів і клієнтів, які регулярно здійснюють платежі через їхні платформи.

Отже, згідно з новим рішенням Нацбанку, небанківські установи тепер зобов’язані проводити анкетування клієнтів, зокрема щодо розміру доходу, джерела походження коштів та виду їх діяльності. Таким чином, українці повинні підтверджувати документально свої доходи навіть небанківським установам.

Тепер небанківські установи повинні відстежувати платіжні операції своїх клієнтів, але найголовніше, що небанківські установи можуть блокувати грошові перекази клієнта, якщо вони перевищують параметри фінансів, які були заявлені клієнтом. Особливу увагу приділятимуть переказам, що перевищують 150 тис. грн на місяць.

Нагадуємо, що раніше Нацбанк запровадив місячні ліміти для всіх банківських установ на перекази у 150 тисяч гривень для фізичних осіб.

Також читайте:

Українцям повідомили про нову соціальну допомогу: щомісяця до 4500 гривень.

В Україні за пару місяців збираються легалізувати криптовалюту.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.