У Zoom з’являться ШІ-аватари для заміни користувачів

Розробники сервісу відеоконференцій Zoom готують до випуску нову функцію для людей, які не люблять дзвінки або не можуть брати в них участь. Вона дозволить відправити на нараду віртуального аватара замість себе, який зможе відповідати на запитання.

У планах розробників додати можливість користувачам створювати ШІ-аватари, здатні автономно брати участь у конференціях. Для цього необхідно буде записати невелике відео про себе, після чого штучний інтелект Zoom обробить відео та згенерує віртуальну версію людини, що імітує її зовнішність та голос. Можна навіть писати самому повідомлення, які аватар буде озвучувати під час дзвінка.

Щоб запобігти можливій появі дипфейків, на платформі використовуватиметься складна система аутентифікації з використанням водяних знаків. Функція отримає назву Zoom AI Companion і буде доступна під час оформлення підписки за 12 доларів на місяць.

Разом з додаванням віртуальних аватарів користувачі Zoom отримають розширену інтеграцію зі сторонніми ІІ-сервісами, на кшталт Zendesk і Asan, а також покращені можливості персоналізації для створення шаблонів конференцій.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.