Уряд змінив правила вручення повісток через пошту

8 жовтня в Кабінеті міністрів постановою № 1147 внесли чіткі умови вручення повістки поштою.

Як зазначається в постанові, відтепер повістки мають надсилатися рекомендованими листами з відміткою «Повістка ТЦК». Такий лист працівник пошти повинен вручити адресанту прямо в руки. Якщо за адресою нікого не буде, тоді представник пошти залишає в скриньці повідомленні, де вказується, що надійшов рекомендований лист з позначкою «Повістка ТЦК» і потрібно його прийти забрати у відділенні Укрпошти. Також поштовий оператор повинен проінформувати адресата за наявним номером телефону.

Якщо після трьох робочих днів одержувач не забирає листа, працівник пошти робить позначку «адресат відсутній за зазначеною адресою». Ця відмітка засвідчується підписом і відбитком поштового пристрою і лист повертається назад в ТЦК.

Під час вручення поштового відправлення з позначкою “Вручити особисто”, внутрішнього рекомендованого листа з позначкою “Повістка ТЦК”, адресат підтверджує такий факт своїм підписом та зазначає своє прізвище та ініціали або ім’я та прізвище.

Якщо адресат відмовляється засвідчити своїм підписом факт відмови від одержання рекомендованого листа з позначкою “Повістка ТЦК”, працівник пошти робить позначку “Адресат відмовився” і не пізніше ніж протягом наступного робочого дня повертає його відправнику.

Нагадуємо, що за кожне порушення правил військового обліку чоловіку грозить штраф 17 -25,5 тисяч гривень, розшук, а також позбавлення права керувати автомобілем через суд.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.