Українці тепер можуть подати заяву на компенсацію за житло через “Дію“

У Міністерстві цифрової трансформації повідомили українцям, що вони можуть подати заяву на отримання житлового сертифіката або грошей на відновлення нерухомості, яка була пошкоджена чи зруйнована внаслідок російської агресії за допомогою додатка “Дія”.

Подати заяву на отримання житлового сертифікату чи коштів на відновлення житлової нерухомості на своїй земельній ділянці можна також через ЦНАП (Центр надання адміністративних послуг). Це дозволить подати заяву особам без реєстраційного номера облікової картки платника податків, законним та уповноваженим представникам власників знищеної житлової нерухомості.

Нагадуємо, що з травня 2023 року стартувала державна програма “єВідновлення”, за якою українці, чиє житло постраждало через бойові дії, можуть отримати кошти на ремонт своїх будинків.

У серпні 2023 року розпочався прийом заявок на отримання грошової компенсації за зруйноване житло внаслідок бойових дій через мобільний додаток “Дія”.

Якщо спочатку в рамках програми відновлення передбачалася лише грошова компенсація за будинки, які були знищенні внаслідок російської агресії, то з серпня 2023 року почали видавати грошові сертифікати за пошкоджені будинки. Також з січня 2024 року почали надавати компенсацію людям, які власним коштом відремонтували пошкоджене житло.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.