У ТЦК розкрили, як шукають чоловіків, які не оновили дані

У ТЦК повідомили, що переважну більшість військовозобов’язаних осіб, які не оновили дані, будуть шукати двома методами.

Про це повідомив заступник начальника центру – начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Сумського обласного ТЦК та СП Сергій Монукало.

За його словами, більшість чоловіків, які не оновили дані і переховуються від мобілізації шукаю за допомогою «Укрпошти» або адресного оповіщення.

За домашньою адресою де прописана військовозобов’язана особа, приходять представники ТЦК для оповіщення. Якщо чоловіка немає, тоді обов’язково формується поштове повідомлення з описом вкладення (повістка рекомендованим листом). За сьогоднішнім законодавством повістку рекомендованим листом повинен вручити представник пошти прямо в руки військовозобов’язаному або залишити повідомлення в поштовій скриньці. У повідомленні вказується, що надійшов рекомендований лист з позначкою «Повістка ТЦК» і в чоловіка є три дні, щоб забрати його” – розповів Сергій Монукало

Також він додав, якщо після трьох робочих днів одержувач не забирає листа, працівник пошти робить позначку «адресат відсутній за зазначеною адресою». Ця відмітка засвідчується підписом і відбитком поштового пристрою, а лист повертається в ТЦК не пізніше наступного робочого дня.

Така повістка вважається належно врученою і в особи є 7 днів, щоб прибути до ТЦК. У разі не прибуття до ТЦК протягом відведеного часу, чоловіка подають в розшук, а також виписують штраф на суму 17 -25,5 тисяч гривень.

«Усі порушники вносяться до бази як в розшуку і вже по них буде винесено відповідне провадження», – зазначив Сергій Монукало.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.