Пошта надсилатиме повістки рекомендованим листом із особливою позначкою: як розпізнати

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка передбачає новий порядок надсилання повісток через поштову службу. Відповідно до змін, внесених 8 жовтня 2024 року до Правил надання поштового зв’язку, відтепер повістки мають надсилатися рекомендованими листами з відміткою «Повістка ТЦК».

Згідно з постановою, такі листи повинні вручатися особисто адресату за вказаною адресою. Якщо ж одержувача немає на місці, працівник пошти інформує його телефоном, якщо номер є в базі, або залишає повідомлення в поштовій скриньці. У повідомленні вказується, що надійшов рекомендований лист з позначкою «Повістка ТЦК».

Крім того, якщо після трьох робочих днів одержувач не забирає листа, працівник пошти робить позначку «адресат відсутній за зазначеною адресою». Ця відмітка засвідчується підписом і відбитком поштового пристрою, а лист повертається відправнику не пізніше наступного робочого дня.

Після чого повістка вважається врученою і чоловіку потрібно протягом 14 днів прийти в ТЦК та СП, інакше на нього буде накладено штраф на суму 17 -25,5 тисяч гривень, а також подано в розшук.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.