Українці можуть платити за світло вдвічі дешевше: умови

Українці можуть перейти на пільгову ціну на електроенергію, щоб зменшити витрати на комунальні послуги взимку. Але така можливість є не у всіх. Хто може економити на електроенергії читайте в нашому матеріалі.

З літа 2024 року ціна на електроенергію була підвищена у двічі ( з 2,64 грн/кВт∙год до 4,32 грн/кВт∙год). В літню пору року це ще не так відчувалося, але з приходом холодів ціни на електроенергію можуть стати значною проблемою для населення, які встановлюють електрообігрівачі. Тому даній категорії громадян дозволено перейти на пільговий тариф.

Але громадяни повинні знати, що зниження цін не встановлюється автоматично. – зазначив член Комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ Сергій Нагорняк. Нардеп підкреслив, що українцям необхідно оформити відповідні документи.

«По-перше, у квартирі чи будинку має бути документ із відміткою відповідного обслуговуючого органу (БТІ чи приватного підприємства, яке займається оформленням техпаспортів), який підтверджує, що об’єкт обладнаний електрокотлом», – сказав Нагорняк.

Українцям, які мають документацію про відключення централізованого опалення, слід звертатися до місцевого чи районного РЕМ. Нардеп уточнив, що клієнтам окремих компаній, які є постачальником електроенергії, слід подати документи їм.

Нагадаємо, пільгові ціни на електроенергію для українців, які використовують електроенергію для опалення, діють лише з 1 жовтня до 30 квітня. Він дозволяє сплачувати 2,64 грн за кВт/год за перші спожиті 2000 кВт/год на місяць.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.