Tesla показала своє роботаксі та нову робомаршрутку

У ході заходу «Ми, роботи» Ілон Маск презентував автономне таксі Cybercab та мікроавтобус Robovan. Обидві новинки цікаві тим, що в них немає керма та педалей, а керує транспортом лише ІІ. Компанія Tesla ще не запустила автомобілі у продаж, але вже розкрила особливості їхнього зовнішнього вигляду.

Tesla Cybercab виконаний у футуристичному дизайні та оснащений дверима, що відкриваються вгору. Усередині поміщаються дві людини, при цьому керувати автомобілем вручну не можна. Також у ньому немає характерного для електрокарів роз’єму для зарядки – поповнювати запас енергії пропонується лише бездротовим способом.

Початок виробництва запланований на 2026—2027 рік, але саму мережу безпілотних таксі Маск має намір розгорнути в Техасі та Каліфорнії вже 2025-го. За його словами, безпілотні автомобілі в 10-20 разів безпечніші за звичайні, а середня ціна поїздки може становити 20 центів на милю замість 1 долара на милю у міських автобусів.

Крім того, Tesla показала безпілотний мікроавтобус Robovan. За словами Ілона Маска, ним можна перевозити як пасажирів (до 20 осіб), так і вантажі. Ціна поїздки, за оцінками підприємця, має становити від 5 до 10 центів на милю. Дата початку продажу та ціни новинок поки не оголошені.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.