Чоловік отримав повістку і заявив, що погодиться на мобілізацію за однієї умови: чим це закінчилося

У Закарпатській області чоловіка засудили до трьох років позбавлення волі за ухилення від мобілізації. Про це йдеться у рішенні Мукачівського міськрайонного суду.

Згідно з матеріалами суду, 16 березня 2023 року чоловік пройшов військово-лікарську комісію (ВЛК), яка визнала його придатним до служби. Проте того ж дня він категорично відмовився отримувати повістку та заявив, що погодиться на мобілізацію лише після “повноцінного медичного огляду”. Водночас чоловік подав письмову відмову від призову.

На судовому засіданні підсудний частково визнав свою провину. Він пояснив, що має кілька хронічних захворювань, зокрема проблеми з шлунком, кишківником, легенями та психічним здоров’ям. За його словами, обстеження ВЛК було проведене поверхово і він інформував лікарів про свої проблеми, хоча не скаржився на конкретні хвороби. Після цього він не звертався до інших медичних закладів за незалежним обстеженням, незважаючи на наявність договору із сімейним лікарем.

Суд також розглянув заяву, в якій підсудний вимагав повторного проходження медичної комісії. Однак, у судовому порядку не було встановлено жодних порушень у роботі ВЛК, тому чоловіка визнали винним за статтею 336 Кримінального кодексу України і призначили покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.