Оновити дані в ТЦК «зі знижкою 50%»: штраф планують зменшити

Всі чоловіки призивного віку повинні були оновити військово облікові дані до 17 липня 2024 року, проте нараховується, що майже 6 мільйонів осіб цього не зробили.

Тому у Верховній Раді було вирішено не карати суворо чоловіків, які все-таки оновлять дані невчасно.  Таким чином, нардепи внесли законопроект No12093, в якому зазначається, що особи, які особисто являться в ТЦК, але будуть мати порушення правил військового обліку (не вчасно оновили дані), будуть мати шанс заплатити тільки 50% штрафу (8 500 гривень).

У самій пояснювальній записці до законопроекту щодо внесення змін до Кодекс України про адміністративні правопорушення правил військового обліку, законодавства про оборону та мобілізацію сказано:

Зміни запропоновані в законопроекті, спростять процедури розгляду справ про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 210 та 210-1 КУпАП, а також нададуть можливість громадянам, які не уточнили дані без поважних причин, сплатити 50% від мінімальної санкції статті (8500 грн.) шляхом самостійного ініціювання процесу розгляду справи та накладення стягнення через Електронний кабінет військовозобов’язаного, призовника, резервіста.

Таким чином, щоб скористатися знижкою, особа повинна до дня розгляду справи звернутися до ТЦК із заявою, в якій визнає своє порушення і погоджується на адміністративне покарання заочно. Заява може бути подана особисто або через застосунок “Резерв+”. Керівник ТЦК визначає мінімальний розмір штрафу за порушення. Якщо особа протягом 10 днів після набуття постановою законної сили сплачує 50% штрафу, постанова вважається виконаною.

Також читайте:

ТЦК отримали нові права: кого примусово затримуватимуть

Всі чиновники повинні бути мобілізовані – підполковник ЗСУ.

Названо соцмережу, яка завдає Україні найбільшої шкоди.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.