50 процентів знижка за штраф за не оновлення даних: подробиці

У Верховній Раді запропонували надавати 50% знижку на штраф військовозобов’язаним, які не вчасно оновили свої дані, але добровільно ініціюють накладення на себе покарання. Згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту No12093, пропонується встановити штраф у розмірі 8 500 грн для таких порушників. Мова йде про тих військовозобов’язаних, які не оновили свої дані до 16 липня 2024 року, але самостійно звернулися до територіального центру комплектування (ТЦК) та оплатили штраф через Електронний кабінет військовозобов’язаного, призовника або резервіста.

Ініціатори законопроєкту вважають, що це заохотить громадян оновлювати свої дані через застосунок “Резерв+”. Наразі за несвоєчасне оновлення інформації штраф становить від 17 000 до 25 500 грн. За даними, понад 6 мільйонів військовозобов’язаних громадян не виконали цю вимогу у встановлені законом терміни.

У записці до законопроєкту зазначається, що такі зміни спростять процедуру розгляду адміністративних порушень, передбачених статтями 210 та 210-1 КУпАП. Громадяни, які не оновили дані без поважних причин, матимуть змогу сплатити 50% від мінімальної санкції (8 500 грн), якщо добровільно ініціюють розгляд справи та погодяться на накладення стягнення через Електронний кабінет.

За документом, щоб скористатися знижкою, особа повинна до дня розгляду справи звернутися до ТЦК із заявою, в якій визнає своє порушення і погоджується на адміністративне покарання заочно. Заява може бути подана особисто або через застосунок “Резерв+”. Керівник ТЦК визначає мінімальний розмір штрафу за порушення. Якщо особа протягом 10 днів після набуття постановою законної сили сплачує 50% штрафу, постанова вважається виконаною.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.