iPhone 16 Pro Max та 15 Pro Max порівняли за можливостями камер

У новому iPhone 16 Pro Max з’явилася виділена кнопка управління камерою, але самі камери, здається, практично не змінилися в порівнянні з попередником. Автор YouTube-каналу ZONEofTECH вирішив розібратися в цьому питанні, порівнявши моделі в більш ніж трьох десятках різних сценаріїв зйомки.

При зйомці вдень на вулиці iPhone 15 Pro Max часто робить яскравіші та чіткіші фото, тоді як iPhone 16 Pro краще справляється деталями в тінях і балансом між яскравими та темними зонами. У приміщенні, особливо при штучному освітленні, нова модель показує себе краще, роблячи деталізованіші кадри. Але найбільший прогрес помітний при недостатньому освітленні: знімки з iPhone 16 Pro Max здаються менш галасливими та більш деталізованими.

Хоча телекамера з 5-кратним зумом в обох смартфонах технічно не відрізняється, iPhone 16 Pro Max все ж таки робить більш деталізовані фото, особливо при 20- або 30-кратному наближенні. Ультраширококутна камера в iPhone 16 Pro Max нова на 48 Мп (була на 12 Мп), але вдень знімки виходять більш галасливими, ніж фото, зроблені на торішній апарат.

Відео смартфони записують практично однаково, хоча при зумуванні iPhone 15 Pro Max показує себе трохи краще. Також є невелика відмінність при зйомці селфі в умовах недостатнього освітлення: на iPhone 16 Pro Max вони виходять яскравішими, але трохи змащеними порівняно з iPhone 15 Pro Max.

Якщо підбити підсумки, головні покращення в iPhone 16 Pro Max полягають у нічній зйомці і при використанні зуму, але різниця не настільки помітна.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.