Ціни злетять не лише на продукти та комуналку: lifecell, Київстар та Vodafone підвищать тарифи на 50%

За рахунок високої інфляції в Україні, яка складає 8 – 9,5 відсотків в рік та потребі інвестувати великі кошти в енергетичне обладнання, у 2025 році мобільні оператори готуються до підвищення цін на мобільний зв’язок.

Зазначається, що підвищення тарифів відбуватиметься поступово протягом року. Однією з головних причин зростання є потреба операторів інвестувати значні кошти в резервне живлення, щоб забезпечити безперебійну роботу мобільних мереж у разі відключення електрики.

Голова Телекомунікаційної палати України Тетяна Потапова зазначила, що оператори мобільного зв’язку роблять все можливе для забезпечення стабільного та якісного зв’язку.

Нагадуємо, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері електронних комунікацій (НКЕК), зобов’язала всіх мобільних операторів до 1 лютого 2025 обладнати свої станції зв’язку додатковими джерелами живлення, щоб гарантувати користувачам 10 годин роботи мережі без світла.

Мобільні оператори заявили, що дані вимоги неможливі і розповіли, що в середньому зараз вони готові тільки до 4- 6 годин роботи без світла.

Головним аргументом мобільних операторів це те, що держава ніяким чином не допомогає мобільним операторам, а тільки висуває вимоги щодо забезпечення якісного зв’язку навіть при відключенні електроенергії. Тому операторам доводиться закуповувати технічне обладнання та наймати додаткових працівників, що в свою чергу приведе до підвищення цін на мобільні послуги.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.