Стало відомо скільки чоловіків Україна хоче мобілізувати до кінця року: цифри шокують

Україна планує мобілізувати ще 200 тисяч новобранців до кінця 2024 року, однак реалізація цих планів виглядає малоймовірною, згідно з публікацією в The Times.

У статті наголошується, що, за даними НАТО,  Росія  щомісяця поповнює свої збройні сили приблизно на 30 – 40 тисяч військовослужбовців. “Мета України мобілізувати 200 000 осіб за 3 місяці, щоб закрити всі потреби на фронті.”, — йдеться в матеріалі.

Один із співробітників територіального центру комплектування (ТЦК) в Одесі розповів, що їхній відділ значно відстає від запланованих показників. “Ми мобілізуємо менше 20% від необхідного. Одеська область — серед найгірших у цьому відношенні”, — зазначив працівник. Він додав, що інколи вдавалося вручати понад 100 повісток за день, але лише невелика частина чоловіків з’являлася на виклик.

У розмові зі ЗМІ працівник також скаржився на корупцію та погане управління у відділі, що робить неможливим виконання поставлених завдань. За його словами, деякі колеги отримували хабарі на тисячі доларів за фальшиві довідки про звільнення від служби.

Також посадовець повідомив, що більше половини чоловіків, які прибувають до ТЦК, мають серйозні захворювання, що унеможливлюють їхню службу, як-от туберкульоз, гепатит або ВІЛ. “Ми часто направляємо людей на медичне обстеження, лише щоб дізнатися, що вони дійсно хворі”, — підсумував він.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.