Перекази з картки на картку: буде не лише блокування, а й штраф

Останнім часом в Україні почастішали заклики до посилення фінансового контролю банківських рахунків українців. В Нацбанку запевняють, що посилений контроль повинен допомогти боротися з корупцією, відмивання грошей та іншої нелегальної діяльності.

Які ризики для простих українців несе такий контроль розповіла Бухгалтер Ольга Кулик.

Найчастіше питання, яке мені задають – “а що буде якщо продавати власні речі через торговий інтернет-майданчик на зразок ОЛХ?”. Перше, що слід знати, що згідно із законодавством України три та більше переказів на карту від різних фізичних осіб вже розцінюється як зайняття підприємницькою діяльністю. І для уникнення проблем із податковою, у разі торгівлі особистими речами необхідно відкривати ФОП – відповідно вторгованих коштів – зазначила експерт

Також вона додала, що у разі здійснення багаторазових переказів на картку, банківська система ідентифікує клієнта як дропшипера, який займається роздрібною торгівлею. А картку далі блокують.

З одного боку, реєстрація ФОП звучить нерозумно, якщо ви продаєте особисті речі, але незнання закону не звільняє вас від відповідальності, в такому випадку ви можете уникнути штрафів та блокування банківських карток.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.