Офіційно схвалено бронювання за гроші: що відомо

В Україні планують запровадити систему економічного бронювання, яка надасть окремим категоріям працівників можливість отримати відстрочку від мобілізації. Про це заявив народний депутат Ярослав Железняк, додавши, що зараз обговорюються три варіанти реалізації цього механізму.

Основною умовою для введення економічного бронювання стане перехід на щомісячну звітність з податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), що замінить чинну квартальну систему. Це дозволить більш оперативно відслідковувати зміни у зайнятості громадян.

Нова система бронювання охопить як працівників приватних компаній, так і державних установ. Зокрема, вона поширюватиметься на працівників органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств критичної інфраструктури та організацій, важливих для підтримання економіки й життєдіяльності населення.

Максимальний термін бронювання становитиме 12 місяців. Це нововведення є частиною комплексних реформ у мобілізаційній системі, які уряд почав впроваджувати з 5 червня 2024 року.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.