Дизайнери iPhone 16 розповіли про створення кнопки камери

Однією з головних змін у нових iPhone 16 стала поява кнопки запуску та керування камерою. У подкасті Design Tangents старший дизайнер продуктів Apple Річ Дін і дизайнер інтерфейсу користувача Джонні Манзарі розповіли про розробку цього елемента.

Річ Дін почав з того, що йому одразу сподобалася ідея додавання кнопки керування камерою. За його словами, вона дозволяє взяти смартфон і одразу розпочати зйомку. Він навів приклад, як йому вдалося відобразити кілька коротких, але кумедних моментів з життя двох його маленьких дітей, а без кнопки він не встиг би цього зробити.

Співробітники Apple розповіли, що ідея створення кнопки Camera Control зародилася з думки про те, як вони могли б зробити так, щоб люди завжди могли швидко сфотографувати особливі моменти життя. Вони підкреслили, що спочатку навіть не думали про кнопку, а лише розмірковували, як зробити запуск камери швидким і зручним.

«Кнопка розташована врівень. Ми сподіваємося, що при повсякденному використанні телефон виглядатиме так само, як і сьогодні, з точки зору того, як ви його тримаєте і як поводитеся з ним. Але ми додали невелику фаску, щоб забезпечити чудове відчуття напівнатискання та повного натискання», – розповіли дизайнери.

Перед дизайнерами також стояло завдання зробити так, щоб кнопка відповідала рівню міцності iPhone. Тому в ній використовуються самі матеріали, що і в самому пристрої.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.