Чоловікам дали лише 7 днів: посилення мобілізації

З 1 жовтня Кабінетом міністрів було внесено зміни до Порядку проведення призову на військову службу під час мобілізації на особливий період. Постановою № 1134, було скорочено термін явки до ТЦК по повістці.

Якщо раніше діяла норма, за якою день явки за викликом резервіста або військовозобов’язаного визначався не раніше 14 дня від дня надсилання повістки.

То тепер уряд встановив, що прибути до ТЦК за повісткою потрібно з населеного пункту, що є адміністративним центром області”, протягом семи діб, а з інших населених пунктів – протягом десяти діб.

Нагадуємо, що раніше секретар РНБО Костенко Роман розповів, що мобілізацію за останні місяці уповільнилася, а армії до кінця року потрібно мобілізувати ще 200 тисяч осіб. Якщо такі темпи мобілізації продовжаться, то до кінця року вдасться мобілізувати тільки половину, тому Кабміном було прийнято рішення пришвидшити прибуття до ТЦК за повісткою.

Також Костенко розповів, що мобілізація повинна починатися з 20 років, адже середній вік армії 44 роки, а люди в такому віці не є ефективними на полі бою, як молоді здорові хлопці.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.