Український легіон у Польщі зазнав провалу: подробиці

В Польщі проживає 2 мільйони українців, але одиниці захотіли вступити в легіон для захисту України.

У липні Дональд Туск і Володимир Зеленський оголосили, що українським добровольцям, які проживають у Польщі, дозволять вступати до спеціально створеного формування.  Однак, бажаючих вступити до лав Українського легіону українців надто мало.

Про це на одній з пресконференцій розповів Голова Міністерства національної оборони Владислав Косіняк-Камиш.

Плани створення Українського легіону, які в липні звучали як прорив, а тепер піддаються сумніву, які мали б призвести до створення нового формування з українських добровольців на території Польщі, наштовхуються на несподівані перешкоди. Голова Міністерства національної оборони Владислав Косіняк-Камиш визнав, що цей проект стикається з відсутністю достатньої кількості бажаючих приєднатися до його лав.

Ініціатива, озвучена прем’єр-міністром Дональдом Туском і президентом України Володимиром Зеленським, мала на меті консолідувати українців, які проживають у Польщі та інших країнах Європи, створивши підрозділ, навчений військом Польським. Сподівання були амбітні – йшлося навіть про формування кількатисячної бригади.

Ми були в режимі очікування з початку вересня. Ми хотіли сформувати навіть не одну бригаду, а це кілька тисяч людей. Проте бажаючих небагато, – пояснює Косіняк-Камиш. Він зазначає, що відповідальність за вербування лежить на українській стороні, а завданням Польщі було лише підготувати волонтерів.

Під час липневої зустрічі у Варшаві польсько-українська безпекова угода стала віхою у зміцненні оборонної співпраці між двома країнами. Зеленський підкреслив, що нове формування може бути створено за зразком українсько-польсько-литовської бригади, а будь-який громадянин України, який вирішить вступити до легіону, матиме можливість підписати контракт із українськими Збройними силами.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.