Павло Дуров прокоментував розкриття даних користувача в Telegram владі

Минулого тижня Павло Дуров розповів про співпрацю з правоохоронними органами та видачу їм IP-адрес та номерів мобільних телефонів користувачів, які порушують правила Telegram, що багатьох змусило поставити під сумнів безпеку спілкування в месенджері. На тлі цього Дуров зробив уточнюючу заяву.

«Мій попередній пост міг здатися анонсом серйозної зміни у роботі Telegram. Але насправді мало що змінилося. Згідно з нашою політикою конфіденційності, з 2018 року Telegram може розкривати владі IP-адреси та номери телефонів злочинців у більшості країн», — йдеться у новому посту Дурова.

За його словами, Telegram завжди розкривав IP-адреси та номери телефонів небезпечних злочинців у відповідь на правильно оформлений юридичний запит за відповідними лініями зв’язку. Це можна перевірити за допомогою бот @transparency, який показує кількість оброблених запитів.

Як приклад Дуров наводить Бразилію, де за перший квартал 2024 року месенджер розкрив дані за 75 юридичними запитами, ще за 63 — у другому кварталі, по 65 — у третьому. В Індії, яка є найбільшим ринком для Telegram, було видано дані користувачів за 6992 запитами за перші три квартали 2024-го.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.