Безробітним українцям запропонували підробіток із вільним графіком: 8000 гривень на місяць

В державній службі зайнятості України нагадали українцям про можливість тимчасового працевлаштування на громадських роботах. Така форма зайнятості може забезпечити як тимчасовий дохід, так і перший крок до постійної роботи.

У відомстві зазначили, що громадські роботи це оплачувані тимчасові роботи, які потребують спеціальної кваліфікації чи освіти. Вони охоплюють широкий спектр діяльності, зокрема турботу про людей з інвалідністю та людей похилого віку, благоустрій населених пунктів, надання соціальних послуг незахищеним верствам населення, допомогу сім’ям учасників АТО та інші важливі суспільні завдання.

Однією з головних переваг громадських робіт є гарантована мінімальна заробітна плата, яка становить не менше 8 тисяч гривень за повний робочий місяць. Крім того, цей вид зайнятості часто передбачає гнучкий графік, що дозволяє поєднувати роботу з пошуком постійної роботи або місця для навчання.

Важливо, що громадські роботи вважаються тимчасовою зайнятістю, якщо загальна тривалість роботи не перевищує 180 календарних днів на рік. Це дозволяє співробітникам отримати досвід у різних сферах і розширити свої професійні навички.

У Нацслужбі зайнятості наголошують, що ефективним «трампліном» до подальшого працевлаштування може стати участь у громадських роботах. Це дозволяє безробітним отримувати дохід, залишаючись активним на ринку праці, розвиваючи свої навички та налагоджуючи корисні професійні контакти.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.