Мобільний зв’язок стане розкішшю: тарифи зібралися підняти майже в половину

Через високу інфляцію, великі витрати на енергетичне обладнання та збільшенні податки, очікується, що вартість тарифів мобільних операторів буде поступово зростати.

Однією з ключових причин зростання є необхідність значних інвестицій у резервне живлення, щоб забезпечити безперебійну роботу мобільних мереж у разі можливої ​​енергетичної кризи. Lifecell, один із провідних операторів, підкреслив важливість цих витрат для підтримки якості послуг, що потребує значних фінансових інвестицій.

Голова Телекомунікаційної палати України Тетяна Потапова зазначила, що оператори мобільного зв’язку роблять все можливе для забезпечення стабільного та якісного зв’язку.

На сьогодні держава ніяким чином не допомогає мобільним операторам, а тільки висуває вимоги щодо забезпечення якісного зв’язку навіть при відключенні електроенергії. Тому операторам доводиться закуповувати технічне обладнання та наймати додаткових працівників, щоб забезпечити зв’язком українців – підкреслила Тетяна Потапова

Також вона додала, що через вклади значних ресурсів в енергонезалежність мереж, для мобільних користувачів це означає, що ціни повинні зрости у 2025 році, особливо для тих, хто користується пакетами з великим обсягом трафіку.

Нагадуємо, раніше НКЕК зобов’язала всіх мобільних операторів до 1 лютого 2025 року забезпечити роботу мережі без світла протягом 10 годин.

Також читайте:

Київстар, Vodafone і Lifecell розповіли про свої дешеві тарифи.

Lifecell, Vodafone та Київстар: що пропонують мобільні оператори до 350 гривень.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.