Всі чиновники повинні бути мобілізовані – підполковник ЗСУ

Чиновники в Україні також мають бути мобілізовані для служби в Збройних Силах. Про це заявив старший офіцер командування Сухопутних військ ЗСУ Павло Кишкар.

“Якщо держава вважає, що водій з “Аврори”, якому 59 років, може бути хорошим стрільцем, то чому чоловіки, які працюють у ДБР, інших держорганах або на підприємствах, не можуть бути ефективними стрільцями, операторами дронів або зв’язківцями? Ми можемо підготувати людину з бізнесу у віці 58 років, але не беремо на службу держслужбовців”, — наголосив Кишкар.

Він нагадав, що мобілізація в Україні наразі охоплює чоловіків віком від 25 до 60 років, і всі вони повинні бути готові до служби.

Кишкар також звернув увагу на конфлікти між військовими та держслужбовцями, коли люди без бойового досвіду намагаються вказувати військовим, як працювати з документацією, що стосується техніки після бойових ушкоджень. Він пропонує встановити конкретні строки для держорганів, аби чоловіки у віці від 25 до 60 років, які не мають права на відтермінування, пройшли службу.

За його словами, державних службовців можна замінити ветеранами, жінками та тими, хто не підлягає мобілізації. Він пропонує дати державним органам, включаючи ДБР, два роки для того, щоб усі чоловіки, які підлягають мобілізації, виконали свій військовий обов’язок хоча б протягом одного року. На думку Кишкара, це може кардинально змінити ситуацію в країні.

Він також підкреслив, що держава має подавати приклад у питаннях мобілізації, щоб зробити крок назустріч тим громадянам, які вже готуються до служби.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.