“Укрпошта” почала розсилати повістки ще в одній області

Уже в третій області України почали пересилати повістки поштою до ТЦК. Про розсилку повісток у Херсонській області повідомила військова адміністрація.

Подробиці:

Заступник директора Херсонської ОВА Ольга Малярчук провела нараду з заступником начальника обласного ТЦК та СП Олександром Самотеєм і директором з розвитку мережі Миколаївського та Херсонського регіонів АТ “Укрпошта” Володимиром Очеретнюком.

На зустрічі обговорювався механізм формування та надсилання повісток, сформованих за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

В ОВА пояснили, що повістки, які надсилатимуться Укрпоштою, будуть мати електронний підпис начальника ТЦК, а також унікальний QR-код, по якому можна швидко перевірити справжність документа.

Самі повістки будуть друкуватися “Укрпоштою” та надсилаються за домашніми адресами військовозобов’язаних.

Після отримання повістки чоловік повинен прийти у військкомат протягом 14 днів. Особи, які не з’являтися у військкомат протягом відведеного часу, будуть притягнуті до адміністративної відповідальності, а також ТЦК передасть їх дані до поліції для розшуку.

Пряма мова Малярчук: “Розсилання повісток “Укрпоштою” є законною процедурою, що має забезпечити своєчасний виклик військовозобов’язаних до військкоматів та покращити мобілізаційну кампанію“.

Нагадуємо, що повістка поштою в нинішньому законодавстві вважається врученою, навіть якщо особа не отримувала її особисто, для цього представнику пошти потрібно поставити спеціальну відмітку, що він не зміг вручити її адресанту і відправити назад в ТЦК та СП. Після чого в особи є 14, щоб з’явитися в ТЦК, інакше штраф та розшук.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.