Скільки бізнес буде платити за кожного заброньованого від мобілізації працівника

Економічне бронювання від мобілізації для індивідуальних підприємців має свої особливості, але всі підприємства зобов’язані дотримуватися умов щодо відсутності штрафів і виконання податкових зобов’язань.

Про це в інтерв’ю телеканалу “Київ 24″розповів народний депутат Олексій Мовчан.

За словами Мовчана, зараз у Верховній Раді обговорюються умови для роботодавців, по якому вони зможуть бронювати працівників від мобілізації. Головною метою економічного бронювання є виведення з тіні працівників, дати можливість працювати їм легально і не боятися, що їх завтра мобілізують.

Умови бронювання чоловіків для бізнесу від мобілізації

Щоб отримати можливість бронювати працівників, роботодавці повинні дотримуватися певних умов, а саме:

  • Офіційно працевлаштовувати працівників;
  • Відсутність штрафів та порушень податкового законодавства, а також податкових боргів.

Нардеп Олексій Мовчан наголосив, що опцією бронювання зможуть скористатися не лише підприємства критичної інфраструктури, а й інші компанії. Для фізичних осіб-підприємців умови будуть різними, але конкретні деталі поки не розголошуються.

Вартість бронювання працівника

За словами Мовчана, економічне бронювання може отримати особа, яка має «білу» зарплату, що перевищує середній рівень по регіону. Наприклад, кияни мають отримувати понад 21 тисячу гривень, а мешканці Полтавської області – понад 16 тисяч гривень. Підприємствам доведеться заплатити від 20 до 30 тис. грн за кожного заброньованого працівника, але цю суму ще уточнюватимуть.

Нардеп також зазначив, що економічне бронювання може посприяти виявлення тих, хто боїться іти на фронт, але готовий працювати та наповнювати бюджет України, тим самим наближати перемогу іншим шляхом. Хоча у Верховній Раді все ще обговорюють запровадження економічного бронювання, деякі депутати вже обговорювали потенційні витрати, пов’язані з його оформленням.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.