Мобілізація по-новому: кого з українців більше не будуть мобілізовувати

В Україні більше не мобілізують чоловіків віком від 18 до 25 років, а військовозобов’язаних старше 50 років – лише за окремим розпорядженням.

У Верховній Раді відбулася закрита нарада з військовими щодо мобілізації осіб, які були визнані обмежено придатними, але не мають 25 років. В новому законодавстві дозволялася мобілізація таких осіб, через що було багато скандалів, адже їхні здорові ровесники не могли бути мобілізовані. Тому наказом Міністерства оборони було заборонено їх мобілізацію.

Також на брифінгу спікер парламенту Руслан Стефанчук розповів, що особи цієї категорії, котрі раніше вже були мобілізовані, не будуть відправляти на штурмові дії чи інші операції, що пов’язані з підвищеним ризиком для життя та здоров’я.

Нагадуємо, що раніше нардеп Олексій гончаренко розповів, що не будуть більше на загальних підставах мобілізувати чоловіків віком 50 – 60 років, а тільки за спеціальним мобілізаційним розпорядженням по конкретній особі від Міноборони. Це означає, що тепер мобілізації тільки підлягають військовозобов’язані чоловіки віком 25 – 49 років.

Демобілізація вже мобілізованих 50+ та 18 -24 річних зі статусом “обмежено придатний” поки немає. Будем займатись і тиснути далі, щоб демобілізувати дані категорії,- зазначив Гончаренко.

Також читайте:

У Раді назвали критерії для бронювання за гроші.

У ТЦК пояснили, кому надішлють повістки поштою.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.