Все зміниться вже з вівторка: Нацбанк обмежує перекази з картки на картку

Національний банк України вводить обмеження на перекази з картки на картку. Обмеження почнуть діяти з вівторка, 1 жовтня.

Ліміт для переказів з картки на картку для фізичних осіб становить 150 тисяч гривень. Обмеження щодо кількості транзакції буде скасовано, оскільки деякі банки встановлювали це обмеження на власний розсуд.

За даними НБУ, 98% клієнтів банків щомісяця не перераховують більше встановленої суми (150 тис. грн). Тому встановлений ліміт жодним чином не вплине на фінансову діяльність більшості українців, – пояснили в НБУ.

Також в НБУ зазначили, що даний ліміт повинен допомогти з боротьбою так званих “дроперів”, які продають свої карткові рахунки для відмивання великих сум грошей. Через рахунки одного дропера може проходити мільйони гривень на рік. Хоча банки повинні блокувати підозрілі транзакції, вони не завжди справляються з цим завданням.

Також дане обмеження повинно вдарити по онлайн-казино, продажем сигарет, наркотиків, зброї, боротьба з шахрайством тощо. Крім того, обмеження мають перешкоджати тим, хто намагається уникнути оподаткування, у тому числі деяких учасників азартного ринку.

Втрачаємо (за даними кіберполіції) не менше 1 млрд податків, – зазначив голова парламентської ТСК Ярослав Железняк.

Варто зазначити, що дроп-схеми використовуються у багатьох країнах, але в Україні останніми роками це набуло значних масштабів. Зміни, анонсовані Національним банком, отримали підтримку Комітету з фінансів, податкової та митної політики, а також експертного середовища та правоохоронців.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.