Відстрочка від мобілізації діє лише до 9 листопада: що робити потім

Всі відстрочки від мобілізації до ЗСУ діють лише до 9 листопада 2024 року. Про це розповів речник Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін.

За словами працівника ТЦК, 9 листопада президент України Володимир Зеленський повинен знову продовжити воєнний стан та мобілізацію в країні. А так як фактично всі відстрочки діють до кінця воєнного стану, то чоловіки, які мають на це право, повинні знову написати відповідну заяву, щоб отримати її.

Таким чином, термін відстрочки від призову становить лише 90 днів, тобто стільки, протягом якого діє Указ Президента України про мобілізацію та воєнний стан.

Як продовжити відстрочку від призову під час мобілізації

Військовозобов’язаному потрібно надати комісії заяву у паперовому чи електронному форматі на відстрочку. Після чого проводиться перевірка підстав на відстрочку за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовослужбовців та резервістів.

Якщо за допомогою Реєстру провести перевірку неможливо, то ТЦК повідомляє заявника про необхідність надання відповідних документів.

Наприкла, якщо дружина або батьки мають І чи ІІ групи інвалідності, то потрібно написати заяву на надання відстрочки і надати документи, які підтверджують наявність інвалідності, а також документи, що підтверджують родинні зв’язки.

Якщо за станом здоров’я, потрібно написати заяву про надання відстрочки, довідка ВЛК про результати медичного огляду, копія посвідчення про інвалідність (якщо є інвалідність).

У разі навчання, потрібно написати заяву про надання відстрочки, довідка про зарахування до ВНЗ або ПТУ, витяг з наказу про зарахування на навчання за денною формою.

Якщо комісія приймає рішення про відмову у наданні відстрочки, то потрібно буде пройти медичний огляд для визначення придатності до військової служби.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.