У “Дії” запустили функцію uResidency

У державному додатку “Дія” було запущено функцію uResidency. Це програма електронного резидентства, яка дозволяє громадянам інших країн реєструватися на ФОП в Україні та за її межами.

Про це повідомив Міністр цифрової трансформації Михайла Федорова.

«Ми створили найкращі умови для українських підприємців – реєстрація ФОП відбувається найшвидше у світі, податки можна сплатити в кілька кліків, додаткові бізнес-сервіси доступні онлайн. Зараз готові масштабувати цей досвід і для іноземців, оскільки стати електронним резидентом в Україні простіше і вигідніше, ніж вести бізнес будь-де у світі, податкова ставка становить лише 5%», – написав Федоров.

Як скористатись послугою?

Щоб стати е-резидентом, потрібно заповнити заявку в застосунку чи на порталі uResidency – це займає 5–10 хвилин. Після цього проводиться перевірка, і резидент отримає КЕП у консульстві, без необхідності відвідувати Україну. Далі відкриває ФОП онлайн – та усі подальші взаємодії відбуватимуться автоматично.

Федоров зазначив, що звітність буде повністю автоматизована. Банк сам розрахує податки, подасть декларації та впорається з усією тяганиною – все відбувається автоматично без втручання людини.

За його словами, не потрібно тратитися на бухгалтерів і юристів, адже їхню роботу буде виконувати система, а резиденти будуть займатися власними справами.

Електронне резидентство – це важливий і революційний проект для економіки, це постійні додаткові надходження в бюджет. В Естонії, наприклад, електронне резидентство діє вже 10 років і щороку приносить мільйони доларів податкових надходжень , – сказав міністр.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.