Податок на розкіш хочуть розширити: платити змусять майже всіх українців

В Україні потрібно підвищити податки на предмети розкоші, щоб краще наповнювати бюджет. Таку заяву в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” зробив регіональний економіст Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Димитар Богов.

За його словами, що потрібно не тільки збільшувати податки на розкіш, а й розширити список предметів розкоші. Це означає, що товари, які зазвичай не класифікуються як предмети розкоші, повинні бути класифіковані як такі у воєнний час.

Богов зазначив, що у Верховній Раді 17 вересня уже прийняли в першому читані законопроєкт №11416-д, в якому передбачається підвищення податків та зборів, а також запровадження нових податків, щоб наповнити державний бюджет України. Зараз в законопроект вносять правки та готують до другого читання.

Підвищення податків це необхідна міра, адже в бюджеті України зараз велика діра. Лише до кінця 2024 року у державному бюджеті України не вистачає 500 мільярдів гривень. Тому під час воєнного стану планується підвищити податки на розкіш та розширити перелік товарів, які підпадають під цей сегмент – розповів економіст

Також він зазначив, що автомобілі також можна вважати предметом розкоші. У цьому випадку українським автомобілістам доведеться платити додаткові податки. Нагадаємо, раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що автомобілі не є негайною потребою українців під час війни з російським окупантом. За його словами, якщо українець купує собі новий автомобіль, то вони повинні додатково підтримувати ЗСУ.

Які правки будуть внесені до законопроекту №11416-д про держбюджет під час підготовки до другого читання в парламенті поки невідомо. Законопроект викликав як позитивні, так і негативні відгуки.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.