В Україні масово подають до суду через незаконні повістки від ТЦК

Українці масово подають позови до суду через незаконні повістки від Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), що може призвести до серйозних проблем. Про це заявив доктор юридичних наук і депутат Київської міської ради Леонід Ємець.

За словами Ємця, українські суди перевантажені скаргами громадян, які отримують повістки незаконним шляхом. Він підкреслив, що велика кількість таких справ може ускладнити ситуацію, оскільки в країні досі немає чіткої юридичної практики щодо цього питання.

Депутат навів приклад додатка “Резерв+”, який намагаються подати як офіційний електронний кабінет військовозобов’язаного, хоча це не відповідає дійсності. Ємець зазначив, що “Резерв+” не є таким кабінетом і не має нормативного підґрунтя, затвердженого Кабінетом Міністрів. Він підкреслив, що це є незаконним.

Також Ємець наголосив, що посадовці часто неправильно застосовують закон, і лише з часом стане зрозуміло, як такі випадки будуть трактуватися українськими судами  і Європейським судом з прав людини.

Також читайте:

Як дізнатися, що ТЦК наклали штраф до того поки він не подвоївся.

Безкоштовна програма для перевірки штрафів від ТЦК

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.