У ТЦК відповіли, чому всі відстрочки діють лише до 9 листопада

В Україні триває загальна мобілізація, частина громадян віком від 18 до 60 років має право на відстрочку При цьому відстрочка діє лише до 9 листопада. Про це на брифінгу повідомив речник Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін.

За його словами, у сьогоднішньому мобілізаційному законодавстві відстрочка дається максимум на 90 днів. Після чого потрібно знову писати відповідну заяву, щоб отримати відстрочку.

Кожен раз коли президент продовжує воєнний стан та мобілізацію, чоловікам потрібно знову оформляти відстрочку. На сьогодні це не відбувається автоматично – чоловік повинен сам займатися цим процесом. Відстрочка — це насамперед в інтересах військовозобов’язаного, — заявив Роман Істомін.

Також Істомін зазначив, що зараз всі відстрочки діють до 9 листопада, після чого потрібно знову подати заяву в паперовій або електронній формі, зокрема й через застосунок “Резерв+”.

У разі продовження терміну мобілізації, перевірка підстав на відстрочку здійснюється за допомогою єдиного державного реєстру призовників і резервістів, — додав Роман Істомін.

У разі неможливості перевірки документів через реєстр, ТЦК та СП повідомлять заявника, що потрібні додати необхідні документи. У разі відмови чоловіка можуть відправити на медогляд для визначення придатності до військової служби.

Також читайте:

Який вигляд мають повістки, надіслані “Укрпоштою”: перші фото.

Скільки вільних місць є в Українських тюрмах: чи вистачить місця для всіх ухилянтів та дезертирів.

Як проходить процес вручення повісток поштою.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.