Як дізнатися, що ТЦК наклали штраф до того поки він не подвоївся: роз’яснення

Всі штрафи, які ми бачимо в різних державних реєстрах означає тільки одне, що штраф подвоївся і він переданий до виконавчої служби.

Про це розповів адвокат Руслан Ткаченко на своєму Телеграм-каналі.

За словами адвоката, через останні події, а саме централізований друк повісток та розсилка їх через поштового оператора, все більше людей питають в нього – “Як дізнатися про наявність штрафу від ТЦК поки він не перейшов до виконавчої служби?“.

Нажаль, коли штраф ми бачимо в різних державних додатках та реєстрах таких як: “Дія”, реєстр Міністерства юстиції, реєстр Судових рішень, Опендатабот тощо, це означає, що штраф переданий до виконавчої служби і він уже становить не 17 тисяч гривень, а 34 тисячі гривень – розповів адвокат

Також він продовжив: Проте слід зазначити, що в кодексі України про адміністративні правопорушення Стаття 285, сказано, що у разі накладення штрафу на особу, копію постанови повинні їй відправити на поштову скриньку.

Адвокат також нагадав, що штраф працівники ТЦК сьогодні можуть накладати самостійно, без суду і навіть самого чоловіка.

Чи будуть працівники ТЦК тратити свій час та кошти, щоб відправити постанову про штраф військовозобов’язаному чоловіку, в мене виникають великі сумніви. Я думаю їм буде легше дочекатися 14 денного терміну та передати справу до виконавчої служби. І з моєї великої судової практики, навіть якщо особа попробує оспорити подвоєння штрафу, то суди будуть відмовляти. І тут питання не до суддів, а до нашого законодавця, який не прописав, що не надсилання постанови про штраф, являється підставою для скасування виконавчого провадження” – підсумував адвокат.

Нагадуємо, раніше ми розповідали, про безкоштовну програму, яка моніторить штрафи у реальному часі через державні реєстри – “Безкоштовна програма для перевірки штрафів від ТЦК“.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.