Мобілізація через Укрпошту: це стане вигідним бізнесом на ухилянтах

В багатьох військкоматах повідомляють, що за рахунок штрафів, великі кошти почали поступати в бюджет України.

Наприклад, Полтавський обласний ТЦК повідомив, що за останні три місяці за рахунок порушників військового обліку до державного бюджету надійшло понад 3,5 мільйони гривень. І це ще не почалася масова розсилка повісток, яка тільки набирає оберти.

Хоча штрафи чи кримінальні покарання не є метою ТЦК – надалі кількість таких випадків може збільшитись. Особливо це стосується чиновників усіх рівнів, оскільки мобілізація не є справою лише ТЦК та СП – це загальнодержавний процес. Кожен керівник підприємства, кожен голова сільської, селищної, міської ради має свої обов’язки та повноваження щодо військового обліку та мобілізації.

Також слід зауважити, що раніше в Міністерстві оборони повідомляли, що понад 5 мільйонів чоловіків не оновили дані протягом відведених 60 днів, які були передбачені новим мобілізаційним законодавством. Не вчасне оновлення даних карається штрафом 17- 25, 5 тисяч гривень, але через суд більшість таких штрафів скасовують, адже представникам ТЦК потрібно доказати, що вони не могли взяти інформацію про особу з інших державних реєстрів.

Нагадуємо, що з 19 вересня в Міністерстві оборони повідомили, що було запущено централізований друк повісток. До кінця року планується роздати 900 тисяч повісток поштою, на це держава виділила 72 мільйони гривень. Вочевидь, це значить, що до відповідної кількості осіб є питання стосовно дотримання ними військового обов’язку.

Якщо навіть теоретично припустити, що внаслідок неявки за такими повістками до ТЦК буде оштрафована дев’ята частина таких осіб, це вже дасть до бюджету від 1,7 до 2,55 млрд грн (100 тисяч осіб * 17 тисяч грн/25,5 тисяч грн штрафу). Звісно, за умови сплати відповідного штрафу добровільно або ж шляхом примусового списання коштів з рахунків.

Також читайте:

Як дізнатися, що ТЦК наклали штраф до того поки він не подвоївся.

Безкоштовна програма для перевірки штрафів від ТЦК.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.