Скільки вільних місць є в Українських тюрмах: чи вистачить місця для всіх ухилянтів та дезертирів

Через державний реєстр судових рішень стало відомо, що чоловіків все частіше почали відправляти за грати, якщо ті ухиляються від військової служби. Також в Міністерстві оборони оприлюднили цифру, що майже 100 тисяч чоловіків знаходиться в ЗСЧ (самовільне залишення частини).

Із цього всього виникає одне питання – Чи вистачить в українських тюрмах місць, щоб пересаджати всіх ухилянтів, СЗЧешників та дезертирів?.

Адвокат Демченко Юрій зробив відповідний запит до Міністерства юстиції, щоб дізнатися, скільки вільних місць є в українських тюрмах

В Міністерстві заявили, що на підконтрольних українських територіях налічується 100 установ Державної кримінальної виконавчої служби України, в яких можливо розмітити 78 763 осіб. Станом на 01.08 2024 року в українських в’язницях знаходяться 44 861 особи.

Тобто, шляхом нехитрих математичних вирахувань можна дізнатися, що вільних місць в українських тюрмах залишилося для 33 902 осіб.

Після чого виникає логічне питання, що робити зі всіма ухилянтами, дезертирами та СЗЧесниками, якщо на всіх просто фізично не хвататиме місця в Українських тюрмах.

На думку адвокат Демченко Юрія, єдиний варіант це амністія або зміна деяких частин Кримінального кодексу України.

Давайте дивитися тверезо на речі, всіх не пересаджати, якщо тільки в СЗЧ нараховується 100 тисяч осіб, то страшно представити скільки буде ухилянтів, коли почнеться масова розсилка повісток поштою, які вважаються врученою, навіть якщо особа знаходиться за кордоном. Тут вихід тільки один, змінити Кримінальний кодекс України і перестати саджати в тюрму комбайнерів, які бояться іти в окопи, а придумати для них альтернативну службу. Також зміна Кримінальному кодексові України допоможе після закінчення війни повернути чоловіків за кордону, – зазначив адвокат.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.