Що буде, якщо пропустити доставку повістки “Укрпоштою”

Українців занепокоїли нові правила доставки повісток через Укрпошту. Відтепер повістки автоматично генеруються з електронним підписом керівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки, після чого надсилаються поштовим оператором.

Адвокат Євген Филипець повідомив, що цей процес стартував 18 травня після внесення відповідних змін до нормативних актів. За його словами, першими повістки отримають ті громадяни, які оновили свої дані в додатку “Резерв+”.

Після отримання повістки особа повинна з’явитися до територіального центру комплектування протягом двох тижнів. У разі неявки на порушника можуть накласти адміністративне стягнення.

Особливе занепокоєння, на думку адвоката, викликає те, що штрафи можуть бути накладені без відома особи. Про це громадяни часто дізнаються лише тоді, коли виконавча служба розпочинає примусове стягнення, включно з блокуванням банківських рахунків. Дізнатися про штраф поки він не попав до виконавчої служби можна тільки у двох випадках, працівники ТЦК надішлють постанову про штраф, або про нього можна дізнатися безпосередньо в ТЦК та СП.

Нагадуємо, якщо штраф попадає до виконавчої служби, тоді він автоматично подвоюється і уже становитиме не 17 тисяч, а 34 тисячі гривень. Якщо додати 10 відсотків виконавчого збору й інші витрати, то кінечна сума штрафу становитиме 37,5 тисяч гривень.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.