Повістки “Укрпоштою”: адвокат звернув увагу на важливі деталі

Якщо повістка надсилається через “Укрпошту”, її можна отримати або від листоноші, або самостійно забрати у відділенні. У разі відмови або не забрати повістку у відділені поштового оператора можливі юридичні наслідки. Про це повідомив адвокат і кандидат юридичних наук Євген Филипець під час інформаційного стріму “Говорить великий Львів”.

За його словами, мова йде про рекомендований лист в середині якого буде лежати повістка, яка має бути вручена особисто. Існує два варіанти: або листоноша “Укрпошти” вручає його безпосередньо адресату, або лист залишається у відділенні і адресат отримує повідомлення про необхідність його забрати. Якщо особа не приходить по лист, законодавство визначає це як належне вручення повістки, що в подальшому призведе до юридичних наслідків.

Адвокат зазначив, що раніше багато людей вважали, що якщо вони не підписали отримання повістки, то фактично її не отримали. Проте у сьогоднішньому законодавстві повістка поштою вважається врученою в будь-якому випадку, навіть якщо особа знаходиться за кордоном.

З 17 вересня “Укрпошта” почала надсилати повістки військовозобов’язаним, що були згенеровані в електронному реєстрі. Станом на цей момент вже відправлено понад 6000 повісток. Як пояснив Филипець, спершу повістки отримують ті, хто оновив дані через застосунок “Резерв+”, а потім всі інші особи.

Також адвокат підкреслив, що у разі неявки до ТЦК після отримання повістки поштою на особу будуть накладені штрафні санкції передбачено новим мобілізаційним законодавством, а саме: адміністративний штраф на суму 17 – 25,5 тисяч гривень та подача військовозобов’язаного в розшук для доставки в ТЦК та СП.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.