У ТЦК нагадали про важливість військового квитка

Під час воєнного стану військовий квиток для чоловіка являється одним із головних документів, адже його наявність підтверджує виконання громадянином України правил військового обліку та вимог законодавства про проходження військової служби.

Також він потрібний для багатьох інших аспектів життя, таких як працевлаштування, одруження, вступ до навчальних закладів освіти тощо. Тому втрата або відсутність військового квитка може стати серйозною проблемою, яка не дозволить громадянам України реалізувати свої права.

У разі відсутності військового квитка, потрібно звернутися до ТЦК та СП (військкомату) за місцем реєстрації. Відсутність військового квитка може виникнути з різних причин, таких як:

  • Втрата документа.
  • Знищення військового квитка під час стихійного лиха;
  • Невидача військового квитка після призову.
  • Відмова від отримання військового квитка.
  • Непостановка на військовий облік.

Якою б не була причина, потрібно діяти швидко та відповідально, щоб відновити військовик квиток, або стати на військовий облік.

Ось основні кроки, які слід виконати:

  1. Перше, що потрібно зробити це звернутися до ТЦК та СП. Військовий квиток можна отримати або відновити саме там.
  2. Надати документи, які посвідчують вашу особу: паспорт громадянина України, ідентифікаційний код (РНОКПП) та інші документи, що підтверджують ваше військове становище (наприклад, довідки з попередніх місць служби).
  3. Написати заяву у разі втрати військового квитка. Це можна зробити безпосередньо у військкоматі, але перед цим потрібно зареєструвати відповідну заяву у поліції.
  4. Після подачі всіх необхідних документів та проходження ВЛК вам видадуть новий військовий квиток. Цей процес може зайняти деякий час, але це необхідний крок.

Яка відповідальність передбачена за відсутність військового квитка

Ігнорування військового обліку та невчасна заміна приписного на військовий квиток під час воєнного стану карається штрафом від 17 до 25, 5 тисяч гривень.

Слід зауважити, згідно зі статтею 336 Кримінального кодексу України, кримінальна відповідальність можлива, якщо особа проігнорувала більше 3 повісток або пройшла ВЛК і проігнорувала бойову повістку. За це передбачено покарання від 3 до 5 років позбавлення волі.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.